Waarom een schoolverlater wèl waardevol is

Gepubliceerd op: 25-06-2021

Het schooljaar zit er weer zo goed als op! En nu vraag jij je wellicht af, hoe val ik op tussen al die andere schoolverlaters? Of vraag jij je af of het wel slim is om een starter toe te voegen aan je team? Wij gaan graag de mogelijkheden bespreken met je.

Wij krijgen vaak vacatures binnen met de vraag om enkele jaren werkervaring. Voor sommige functieprofielen is dit natuurlijk geheel logisch, maar, zeker niet voor alle vacatures zou dit een must moeten zijn. Zo heb je als starter ook zeker heel veel voordelen! Maar, hoe breng je dit goed over als je solliciteert? Hoe draai je het gemis aan ervaring om naar iets positiefs? Wij geven je graag wat tips. Ook voor potentiele werkgevers zijn er zeker tal van voordelen om een starter wellicht een kans te geven. Hieronder wat pluspunten:

- Alle theorie zit nog vers in je geheugen
- Je bent vanuit school bekend met de nieuwste thermen en ontwikkelingen
- Je zit nog niet vast in bepaalde stramien
- Grote kans dat je een bak aan enthousiasme meeneemt
- Vaak ben je net even wat flexibeler qua werktijden
- Je hebt nog tal van ambities en bent nog lang niet uitgeleerd
- Qua salariëring zit je voorlopig nog niet aan je plafond
- Er zijn nog tal van specialisaties te ontdekken, dus je kan je jaren binden aan een organisatie
- Je zit niet al vast aan een baan, dus kan in principe per direct beginnen

Zoals je ziet, zijn er tal van voordelen! Maar, waar moet je nog meer op letten met solliciteren?

- Solliciteer op realistische functies, dus niet op de functies waarin bijvoorbeeld gevraagd wordt om een ‘senior’ of ‘teamleider’ staat, hiervoor heb je simpelweg nog niet genoeg ervaring.
- Bedenk een realistisch salaris
- Maak een mooi CV. Houdt dit gewoon netjes en zonder al teveel poespas. Een foto van jezelf is altijd prettig om het persoonlijker te maken
- Schrijf je werkzaamheden uit van je stages. Zo kan je laten zien wat je wel hebt gedaan al.
- Schrijf een stukje motivatie. Dit hoeft geen ellenlange brief te zijn, maar laat in je brief wel zien dat je je hebt ingelezen in de vacature en de organisatie

Mocht je er nou toch niet helemaal uit komen en ben je benieuwd naar de opties? Kom in contact met ons! Wij hebben aardig wat opties momenteel voor schoolverlaters. Wie weet, zit hier wel dé uitdaging in voor jou!