Pak de spotlight!

Gepubliceerd op: 17-09-2020

Hoe zet je jezelf in de spotlight? Het COVID-19 virus heeft niet alleen een grote impact op onze gezondheid, ook financieel worden we hard geraakt. Veel contracten worden niet verlengd, waardoor er zich meer mensen op de arbeidsmarkt bevinden. Gelukkig zijn er ook heel wat sectoren die weer beginnen op te krabbelen. Zo ook de logistiek lijkt weer aan te trekken. Maar, nog steeds is er een hoop concurrentie. Hoe zet jij jezelf nu in de spotlight en val je op tussen al die CV’s? Wij geven graag wat tips!

  1. Social media

Potentiele werkgevers zoeken je vaak even op via social media. LinkedIn staat hier natuurlijk op nummer 1. Zorg dat je profiel compleet is en zet in de functietitel ‘BESCHIKBAAR’, zo ben je goed vindbaar. Zet niet enkel je functies en werkgevers neer, maar omschrijf ook je werkzaamheden zo compleet mogelijk. Zet op je profiel voor hoeveel uur je een baan zoekt en binnen welke branche. Ook een goede profielfoto en een korte profielschets maakt het persoonlijker. Maar, niet alleen LinkedIn wordt bezocht. Zorg er dus ook voor dat je profielfoto op Facebook er enigszins professioneel uitziet of houdt je instagram kanaal privé.

  1. Netwerken

Social media is natuurlijk ook perfect om te netwerken. Het motto ‘een brutaal mens heeft de halve wereld’ mag je in deze tijden zeker gebruiken. Via oud-collega’s kan je wellicht een kruiwagen krijgen en blijf lekker in contact met de mensen om je heen.

  1. Laat je CV opvallen

En nee, hiermee bedoelen we niet dat je er confetti overheen moet gooien, maar maak hem compleet. Gebruik een goede foto op je CV, maak een kleine profielschets waarin je jezelf in een paar woorden omschrijft en maak je werkzaamheden zo compleet mogelijk. Heb jij een wat hopperig CV en wellicht wat gaten? Schrijf dan ook de reden hiervan op. Wat is er gebeurt waardoor je wellicht ergens maar een aantal maanden hebt gewerkt en wat heb je in de tussentijd gedaan? Zo voorkom je vragen en alarmbellen bij een eventuele werkgever.

  1. Sta open voor opties

Ben je al even aan het zoeken, maar vind je helaas niet de perfecte uitdaging? Probeer open te staan voor andere opties. Wellicht kan je ergens een tijdelijke vacature opvullen. Niet ideaal natuurlijk, maar het zorgt nu eenmaal wel voor inkomsten en je voorkomt het welbekende gat op je CV. Heb je een voorkeur voor export, maar komt er een mooie uitdaging op de import voorbij? Aanpakken! Heb je een voorkeur voor het werken bij een rederij, maar komt er een toffe job open bij een expediteur? Doen! Natuurlijk heb je je voorkeuren, maar wellicht kom je terecht in een nieuwe wereld en bevalt het heel goed! Wie niet waagt, wie niet wint.

  1. Denk aan je gezondheid

In deze tijden, blijft gezondheid voorop staan. Houdt je aan de regels. Heb je een sollicitatie, maar heb je wellicht een nare hoest of wat verhoging? Vraag of je het gesprek via Skype mag houden. Tegenwoordig staan veel bedrijven ook open voor thuis werken, dus vraag hier gewoon naar!

  1. Recruiters

Er hangt helaas nog steeds een stigma om recruiters heen. In sommige gevallen snappen wij dit geheel, maar er zijn zeker ook heel veel goede recruiters! De meeste recruiters zijn getraind om een juiste match te kunnen maken en beschikken vaak over een groot netwerk, waardoor je in contact kan komen met bedrijven waar je wellicht zelf nog nooit over gehoord hebt, en er zijn nog steeds heel veel organisaties die hun vacatures niet online zetten, maar enkel uitzetten bij Recruitment organisaties. Schrijf je in bij 1 of 2 recruitment bureaus waar je zelf een goed gevoel bij hebt en sta open voor de opties die voorbij komen.

 

Kom je er zelf niet meer helemaal uit? Neem dan contact met ons op! Wie weet, kunnen wij jou helpen.