Onze partner aan het woord

Gepubliceerd op: 01-03-2021

Aan het begin van dit jaar hebben wij onze eerste first supplier overeenkomst af mogen sluiten! Hier zijn wij natuurlijk erg trots op. Afgelopen week zijn wij langs geweest (uiteraard op gepaste afstand) om de vooruitgang te bespreken en dit was zo’n leuk gesprek met onze partner, dat we een klein interview met haar hebben gedaan, om wat inzicht te geven in zo’n overeenkomst en onze werkzaamheden.

Onze partner wilt natuurlijk wel graag anoniem blijven, om te voorkomen dat haar telefoon hierna rood gloeiend staat voor acquisitie. We hebben dan ook een fictieve naam gebruikt voor dit interview.

J: Hoi Petra, super leuk dat we jou mogen interviewen voor onze website! Weet jij jouw eerste gevoel nog toen je ons sprak?

P: Hoi Joyce, jazeker, ha-ha, ik wou eigenlijk snel alweer ophangen! Als hr-manager word je veel gebeld door verschillende bureaus en eigenlijk probeerde ik het recruitment natuurlijk in eigen beheer te houden. Maar goed, we hadden al lang de functie van senior declarant open staan en jullie hadden er 1 beschikbaar, dus ik werd toch benieuwd naar wat je te vertellen had.

J: En ondertussen zit jullie nieuwste collega er al weer ruim een half jaar! Hoe bevalt de samenwerking?

P: Zowel met jullie als met onze nieuwste aanwinst bevalt de samenwerking top! Ik was wat huiverig om hem uit te nodigen, maar zoals verteld, we hadden écht iemand nodig. Jullie hebben eigenlijk precies verteld wat voor type het was en daar was gelukkig niks aan gelogen. Hij is echt een fijne, sociale collega en was binnen een week up-and-running door zijn ervaring. Ook het team is erg blij met hem en ik ben vooral erg blij dat hij aan het plaatje voldeed. We hebben hem zojuist een vast contract aangeboden!

J: Mag ik vragen wat de reden was waarom je hiervoor geen zaken wilde doen met bureaus?

P: Ik heb zelf jaren bij een recruitment organisatie gewerkt, dus ik weet een beetje hoe het spelletje werkt. Ik heb wel vaker mensen uitgenodigd via bureaus, maar die voldeden vaak uiteindelijk niet aan het profiel. Zonde van mijn tijd dus. Ook heb ik zelf in de loop van jaren een aardig netwerk opgebouwd, dus veel vacatures kan ik ook zelf invullen gelukkig.

J: Wat is dan uiteindelijk toch de reden geweest om met ons een first supplier overeenkomst aan te gaan?

P: Heel simpel gezegd; jullie vragen geen belachelijke tarieven. Veel bureaus vragen een hoog percentage, en sturen dagelijks meerdere CV’s door. Daardoor ben ik alsnog veel tijd kwijt aan het selecteren, om uiteindelijk een hoge fee te betalen. Jullie geven snel aan of jullie mij kunnen helpen of niet en komen alleen met profielen die passen bij de vacature. Inmiddels hebben wij 5 medewerkers via jullie mogen aannemen, en geen één stelt teleur. Jullie besparen mij uiteindelijk heel veel tijd en maken mijn collega’s blij door bij te springen indien ik het niet red. Uiteraard doe ik het natuurlijk liever zelf, maar het is fijn om jullie als back-up te hebben.

J: Super leuk om te horen Petra, bedankt voor je tijd!