Douane declarant is wèl sexy!

Gepubliceerd op: 26-03-2021

Deze titel had je niet snel zelf bedacht hè? Snap ik, het beroep van declarant heeft vaak nog een ietwat stoffig imago. Maar hoezo eigenlijk? Er is toch heel veel vraag naar? Dat laatste is zeker een feit. Wij hebben momenteel maar liefst verschillende 12 vacatures in de regio van Rotterdam open staan. Van assistent declarant, tot senior declarant. Bij grote, internationale organisaties, tot aan een vacature bij een klein familiebedrijf. En of jij sexy bent momenteel!

Wil jij niet de blog lezen, maar direct door naar onze vacatures? Klik dan hier.

Maar, waar komt het vooroordeel eigenlijk vandaan, dat een declarant een ‘on-sexy’ beroep is? Waarschijnlijk deels omdat het van oorsprong een administratieve functie is, waarin jij je vooral bezig houdt met het in- en uitklaren van goederen en douane technisch controleren of goederen het land in of uit mogen. Dat klinkt natuurlijk niet per se mega spannend, maar de vacatures die wij binnen krijgen, zijn veel breder dan dat.

De werkzaamheden zijn steeds gevarieerder geworden. Zo kan je tegenwoordig via een opdrachtgever bij verschillende organisaties in-house gaan, maar natuurlijk ook gewoon in dienst treden bij een werkgever. De administratieve werkzaamheden worden steeds meer geautomatiseerd, waardoor je steeds meer een adviserende rol krijgt. Door het op de hoogte blijven van actuele wet- en regelgeving blijf je compleet up-to-date en biedt jij verschillende oplossingen buiten om het enkel in- en uitklaren van materialen.

Leuk om te weten is dat je via Office Recruiters, altijd direct in dienst treedt bij de opdrachtgever zelf. Onze werkwijze is eigenlijk heel simpel: jij geeft jouw wensen en voorkeuren aan en wij gaan kijken of wij jou kunnen matchen aan één van onze opdrachtgevers. Is die wederzijdse klik er? Dan teken je het contract bij je nieuwe werkgever en ga je lekker beginnen aan je nieuwe job!

Twijfel jij om een overstap te maken? Je kan altijd de mogelijkheden met ons bespreken. Er zijn momenteel zo veel mogelijkheden als declarant, dat je heel doelgericht kan kijken welke werkgever écht bij jouw behoeftes aansluit. Op dit moment hebben wij 8 verschillende opdrachtgevers die wij proberen te helpen in hun zoektocht naar hun nieuwe collega. En het leuke hiervan is, iedere opdrachtgever en iedere vacature is toch weer zo verschillend, dat de keuze reuze is.