De toekomst van een declarant

Gepubliceerd op: 07-05-2021

Je hoort en ziet ze overal; vacatures voor declaranten. Maar vanwaar komt die drukte ineens? En zal dat zo blijven in de toekomst? Wij duiken wat verder in de toekomst van een declarant.

Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken, maar ben jij een declarant, of wil jij die kant graag op? Dan ben je de komende jaren vrijwel verzekerd van werk. Reden hiervoor is dat goederen altijd in- en uitgeklaard moeten worden. Goederen zullen altijd van A naar B moeten worden gebracht, de logistiek is natuurlijk überhaupt een branche wat niet zal kunnen verdwijnen.

Maar, hoe word je een volwaardig declarant?  
Stap 1.                Je volgt de basisopleiding declarant      
Wanneer je deze succesvol hebt afgerond, mag je jezelf een assistent declarant noemen.
Stap 2.                Je volgt de vak opleiding tot declarant. Deze opleiding duurt ongeveer een jaar.
Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, mag je jezelf een volwaardig declarant noemen.           

Daarnaast zijn er nog tal van aanvullende certificaten en opleidingen én kan je je specialiseren. De keuze is dus reuze en je kan je, indien je wilt, altijd blijven ontwikkelen. Wat het simpelweg een heel divers en interessant vak maakt. Het is een bewegende markt, waarin je zeker niet stil hoeft te staan.

Er is momenteel zo’n tekort aan declaranten, dat jij, als declarant, veel voor het kiezen hebt. Sinds het bestaan van Office Recruiters hebben wij veel declaranten blij mogen maken met een nieuwe baan. Wij krijgen dan ook zeker wekelijks nieuwe vacatures voor deze positie binnen. Dit maakt het wellicht een goede tijd om een overstap te maken en te kiezen voor een werkgever die écht bij jou past. Heb jij een leuke vacature gezien? Of ben je benieuwd of er een vacature is die bij jouw wensen past? Bespreek het met ons en wij kijken graag met jou mee!