De cowboy genaamd 'recruiter'

Gepubliceerd op: 20-04-2022

Het is één van de meest genoemde irritaties binnen ons vak; de recruiters die te werk gaan als heuse cowboys. En eerlijk is eerlijk, wij begrijpen het. het is nu eenmaal een vak waar je (helaas) geen opleiding voor kunt volgen, maar wat er vaak makkelijker uitziet dan dat het is.

Ik denk dat ik voor minimaal de helft van alle LinkedIn gebruikers praat als zij zeker maandelijks een berichtje van een recruiter krijgt. Vaak is dit een standaard berichtje, waarbij je soms ook nog met de verkeerde naam wordt aangesproken of er even niet gezien wordt dat je wellicht net al van baan bent gewisseld óf je al enige tijd zelfstandig bent en dus niet meer in loondienst gaat. Leuk om te weten; zelfs Danielle en ik worden nog weleens benaderd terwijl er toch echt op onze pagina staat dat we al 2,5e jaar co-owner zijn van Office Recruiters. Ontzettend frustrerend natuurlijk en totaal onpersoonlijk.  

En begrijp ons niet verkeerd, ook wij proberen een smakelijke boterham te verdienen natuurlijk en zullen ook echt weleens per ongeluk iets door de war halen. We blijven allen mensen natuurlijk. Maar de reden dat wij Office Recruiters zijn begonnen is exact om bovengenoemde dingen. Wij merkten dat recruiters vaak toch een negatieve naam hadden, en wij hopen dat toch anders aan te pakken.

Zo doen wij echt wat wij oprecht leuk vinden. Werken moet je nu eenmaal, dan kan je het maar beter naar je zin hebben, zeggen wij dan ook vaak. Wij bemiddelen zelf enkel en alleen maar in de logistiek. Simpelweg omdat wij de logistieke wereld goed kennen en wij dit het leukste vakgebied vinden. We kunnen eerlijk zeggen dat we werken met een kleine, maar ontzettend leuke club aan opdrachtgevers. We proberen altijd een zo goed mogelijke match te maken en staan graag in goed contact met onze kandidaten. Wij hopen op deze manier toch een positievere draai te geven aan de naam van recruiter.

Het is namelijk een prachtig vak. Een vak waarin je heel veel met mensen samenwerkt. Een vak waarin je continue probeert te puzzelen. Een vak waarin je tussen de lijntjes door moet lezen. Een vak waarin je hoopt drukte op afdelingen te kunnen verlagen. Een vak waarin je hoopt dat iemand niet meer tegen de maandag op ziet. En vooral een vak waarin je hoopt mensen oprecht blij te kunnen maken, zowel werkgevers als werknemers. Wij hopen dan ook dit nog heel lang te mogen doen.