Waarom geheimzinnig doen over het salaris?

Waarom geheimzinnig doen over het salaris?

Zeg eens eerlijk: als iemand jou vraagt wat je verdient, zeg je dit dan? Waarschijnlijk niet. Het merendeel van de Nederlanders praat niet graag over het salaris. Dit zie je jammer genoeg ook terug in vacatureteksten. Wat maakt dat werkgevers niet transparant zijn over het salaris?

De cowboy genaamd 'recruiter'

De cowboy genaamd 'recruiter'

Het is één van de meest genoemde irritaties binnen ons vak; de recruiters die te werk gaan als heuse cowboys. En eerlijk is eerlijk, wij begrijpen het. het is nu eenmaal een vak waar je (helaas) geen opleiding voor kunt volgen, maar wat er vaak makkelijker uitziet dan dat het is.

Wetswijzigingen HR, wat verandert er in 2022?

Wetswijzigingen HR, wat verandert er in 2022?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dan gaan er vaak nieuwe wetten en regels in op het gebied van personeel. Er zijn dit jaar geen grote veranderingen in de wet- en regelgeving aan de start van het nieuwe jaar. Wat verandert er in 2022 op het gebied van wet- en regelgeving voor personeel? Wij zetten een aantal belangrijke wijzigingen op een rijtje.

Hoe zorg ik ervoor dat ze niet meer weg willen?

Hoe zorg ik ervoor dat ze niet meer weg willen?

Er wordt nog steeds volop gezocht naar nieuwe medewerkers. Ook in de logistiek is er op dit moment een grote vraag naar personeel. Heb je eindelijk een goede gevonden? Dan wil je natuurlijk niet dat hij/zij binnen een paar maanden weer vertrekt. Ook de medewerkers die al bij je werken wil je graag behouden. Hoe je dat doet in deze onrustige tijd? De volgende tips kunnen zeker helpen!

Werken in de magische wereld van de logistiek

Werken in de magische wereld van de logistiek

Werken in de logistiek. Waarom is dat nou zo ontzettend leuk? Elke dag heb je ermee te maken. Jouw favoriete broodje in de supermarkt, het pakketje met je nieuwste schoenen, allemaal mogelijk door logistiek. Hoe gaaf is het om onderdeel van dit enorme proces uit te kunnen maken? Ontdek de magische wereld van logistiek! Wij geven je alle reden om voor deze dynamische branche te kiezen.

Hoe zorg ik ervoor dat ze voor mij kiezen?

Hoe zorg ik ervoor dat ze voor mij kiezen?

‘Gezocht! Expediteur, import medewerker, declarant, customer service employee, export expediteur.’ In de logistiek zijn we er allemaal naar op zoek! Hoe zorg je er dan voor dat ze voor jou kiezen? De volgende tips kunnen helpen.

Tijd voor een nieuwe baan?

Tijd voor een nieuwe baan?

Eens in de zoveel tijd is het goed om voor jezelf na te gaan of je nog wel blij wordt van je werk. De zomervakantie is daar vaak een goede tijd voor, omdat je dan meer rust hebt en voor een vaak langere periode uit je werkomgeving bent. Maar hoe kom je erachter of het tijd is voor iets nieuws? Deze vragen kunnen je wellicht helpen.

Waarom een schoolverlater wèl waardevol is

Waarom een schoolverlater wèl waardevol is

Het schooljaar zit er weer zo goed als op! En nu vraag jij je wellicht af, hoe val ik op tussen al die andere schoolverlaters? Of vraag jij je af of het wel slim is om een starter toe te voegen aan je team? Wij gaan graag de mogelijkheden bespreken met je.

De toekomst van een declarant

De toekomst van een declarant

Je hoort en ziet ze overal; vacatures voor declaranten. Maar vanwaar komt die drukte ineens? En zal dat zo blijven in de toekomst? Wij duiken wat verder in de toekomst van een declarant.

Douane declarant is wèl sexy!

Douane declarant is wèl sexy!

Deze titel had je niet snel zelf bedacht hè? Snap ik, het beroep van declarant heeft vaak nog een ietwat stoffig imago. Maar hoezo eigenlijk? Er is toch heel veel vraag naar? Dat laatste is zeker een feit. Wij hebben momenteel maar liefst verschillende 12 vacatures in de regio van Rotterdam open staan. Van assistent declarant, tot senior declarant. Bij grote, internationale organisaties, tot aan een vacature bij een klein familiebedrijf. En of jij sexy bent momenteel!

Onze partner aan het woord

Onze partner aan het woord

Aan het begin van dit jaar hebben wij onze eerste first supplier overeenkomst af mogen sluiten! Hier zijn wij natuurlijk erg trots op. Afgelopen week zijn wij langs geweest (uiteraard op gepaste afstand) om de vooruitgang te bespreken en dit was zo’n leuk gesprek met onze partner, dat we een klein interview met haar hebben gedaan, om wat inzicht te geven in zo’n overeenkomst en onze werkzaamheden.

Persoonlijke begeleiding met het vinden van een baan

Persoonlijke begeleiding met het vinden van een baan

Kom jij net van school af, of ben jij al even op zoek naar een baan? En kom je maar niet verder in de sollicitatierondes door de nodige concurrentie die momenteel ook op zoek is naar een baan? Voordat je wilt solliciteren op je droombaan, kunnen wij wellicht hulp bieden.

Pak de spotlight!

Pak de spotlight!

Hoe zet je jezelf in de spotlight? Het COVID-19 virus heeft niet alleen een grote impact op onze gezondheid, ook financieel worden we hard geraakt. Veel contracten worden niet verlengd, waardoor er zich meer mensen op de arbeidsmarkt bevinden. Gelukkig zijn er ook heel wat sectoren die weer beginnen op te krabbelen. Zo ook de logistiek lijkt weer aan te trekken. Maar, nog steeds is er een hoop concurrentie. Hoe zet jij jezelf nu in de spotlight en val je op tussen al die CV’s? Wij geven graag wat tips!

Op weg naar je droombaan – Het video sollicitatiegesprek

Op weg naar je droombaan – Het video sollicitatiegesprek

Met het schrijven van je cv en sollicitatiebrief ben je al een eind op weg naar je droombaan. Als het bedrijf enthousiast is, volgt vaak een sollicitatiegesprek. In deze bijzondere tijden gaat dat waarschijnlijk net even anders. De kans is groot dat je eerst wordt uitgenodigd voor een video sollicitatiegesprek. Maar hoe pak je dat aan? Geen zorgen, wij helpen je weer een stapje op weg naar je droombaan met deze tips!

Even wennen, dat thuiswerken?

Even wennen, dat thuiswerken?

Het zal voor sommigen van jullie bekend zijn, maar voor velen ook nog niet; thuiswerken. Door de uitbraak van het corona virus, wordt er opgeroepen om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Logisch natuurlijk, maar dit is voor de meeste mensen wel even wennen. Hoe zorg je er nu voor dat je zo efficiënt mogelijk vanuit huis kan werken? Wij geven hieronder graag wat tips.

Op weg naar je droombaan! – De sollicitatiebrief

Op weg naar je droombaan! – De sollicitatiebrief

We zijn al goed op weg naar je droombaan! Vorige keer hebben we tips gegeven voor een mooi en overzichtelijk CV. Nu is het tijd voor de bijbehorende brief. Hier zien veel mensen tegenop, want hoe schrijf je nou een goede brief?! Wij geven je tips en tricks om een sollicitatiebrief te schrijven die het lezen meer dan waard is.

Op weg naar je droombaan! – Het CV

Op weg naar je droombaan! – Het CV

Yes! Je hebt je droombaan gevonden! Hoe zorg je er nou voor dat je nieuwe werkgever niet om jou heen kan en jou aanneemt?! Wij gaan de komende weken met jou op weg naar je droombaan en geven je de beste tips en tricks. Een van de eerste stappen op weg naar je droombaan is een overzichtelijk en professioneel CV.

Méér vakantiedagen in 2020?

Méér vakantiedagen in 2020?

Het kan! De eerste maand van 2020 zit er weer op! Je bent waarschijnlijk alweer een aantal weken aan het vlammen op werk en grote kans dat je nu al niet meer kan wachten tot je volgende vakantie. Dit klopt hè? Maak je niet druk, hier hebben we vrijwel allemaal last van hoor. Maar, goed nieuws! Met deze tips kan jij jouw vakantiedagen verdubbelen dit jaar!

Nieuw jaar, frisse start?

Nieuw jaar, frisse start?

2020 is aangebroken! Voor sommigen betekent dit een frisse en nieuwe start, voor sommigen betekent dit een flinke dip na de gezellige december maand. Hoe dan ook, het “normale” leven begint weer gewoon, maar hoe maak je er een frisse start van? Hieronder geven wij graag wat tips.